Hoe gaat de industrie pragmatisch gebruik maken van nieuwe assetmanagement technieken?

Assetmanagement is van groot belang in de industrie. Het maximaliseren van uptime tegen een optimale prijs-prestatie verhouding staat centraal. Best een uitdaging, omdat de gemiddelde leeftijd van de assets en medewerkers ook steeds hoger komt te liggen. Dat noemen we ook wel de ‘aging workforce’ en ‘aging assets’. 

Kennis over assets zit vooral in de hoofden van ervaren medewerkers. Wat gebeurt er als zij het bedrijf verlaten? En hoe ga je om met ouder wordende machines? En hoe beheers je oude en nieuwe machines optimaal?

Waarom kiezen voor de innovatieve oplossingen van LAMA?

N

Een passende oplossing op maat

Afgewogen beslissingen vanuit meerdere oogpunten zoals prestaties, opbrengsten en kosten, kansen en risico’s.

N

Koppelingen met applicaties

Koppelingen met derde applicaties (bijvoorbeeld het zaaksysteem en ArcGis) worden vlot en professioneel tot stand gebracht.

N

Betrouwbare partner

LAMA is partner van kennisplatform CROW en helpt overheden en omringende partijen bij het professioneel beheren van de openbare ruimte en infrastructuur

Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Neem contact op met LAMA en we kijken samen hoe we dit gaan doen.
Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op:

reCAPTCHA is required.

Digitalisering

Digitalisering heeft een steeds grotere impact op de industrie. Door nieuwe toepassingen als IoT (Internet of Things) en AI (Artificial Intelligence / Kunstmatige Intelligentie) ontstaan geheel nieuwe processen. Mooie ontwikkelingen, waarbij het zaak is dat oude en nieuwe assets goed met elkaar samenwerken en gemanaged worden. Het behoud van voorsprong  is mogelijk door tijdig te anticiperen op ontwikkelingen. LAMA Empowerz biedt industriële domeinkennis en de beste software-suite om bedrijven te ondersteunen in digitalisering.

industrie_300x300_lama

Visie van LAMA op de industrie

In de markt liggen verschillende uitdagingen voor de industrie. Benieuwd hoe we dit aanpakken? 

Bekijk dan onze video

 

LAMA Empowerz en de industrie

Wij geven de industrie inzicht in en overzicht van hun assets en bieden hiervoor de beste mensen, kennis en tooling. Of het nu gaat om de inrichting van een onderhoudsbeheersysteem, een sjabloon voor het Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) of het meedenken in strategische afwegingen in het gebruik van sensoren of kunstmatige intelligentie.

Enkele voorbeelden van assetmanagement vraagstukken in de industrie:

  • Hoe houd ik volledige controle over al mijn assets?

  • Hoe krijg ik de hoogste toegevoegde waarde uit mijn assets tegen zo optimaal mogelijke kosten?

  • Hoe zorg ik er voor dat we voorsprong houden op de concurrentie?

“Hoe wij omgaan met assetmanagement in de industrie? Door onze realistische benadering groei je in eigen tempo naar industrie 4.0.”

laurens_molenkamp

Marko Hardeman

Managing Partner

IBM Maximo voor de industrie

Als businesspartner van IBM beschikken wij met Maximo over een volledige suite die de industrie in staat stelt complex beheer praktisch op te lossen. Maximo koppelt daarbij eenvoudig met derde componenten uit industriële automatisering (SCADA, PLC Next). De Maximo suite biedt professionele Industry 4.0 componenten die je in staat stellen om voorsprong te behouden of te creëren.
LAMA biedt inzicht en processturing en vereenvoudigt assetmanagement voor opdrachtgevers. Dat zorgt voor tijd- en kostenbesparing Met onze kennis adviseren wij de industrie over toekomstige oplossingen, waarbij we een scherp oog hebben voor het actuele vertrekpunt. Vanuit daar ontwikkelen we in samenwerking met opdrachtgevers de juiste route. Gedegen, maar snel waar het kan.

Trends in industriële assetmanagement

Wist je dat we engineers kunnen ondersteunen met visuele inspecties met behulp van geautomatiseerde kennis? Stel je eens voor, 24/7 tijdige detectie en correctie van fouten. Lees er meer over in onze whitepaper IBM Maximo Visual Inspection.

Daarom. LAMA Empowerz voor de industrie.

waarom_lama_beheer_openbare_ruimte

Extra informatie

Lama weet hoe cruciaal goed asset management is bij grote industrie projecten. Wil jij een goede inschrijving doen, verzeker je dan van een goede partner op het gebied van asset management software.

Ben jij op zoek naar de beste partner op het gebied van asset management software?

Wij staan altijd klaar en hebben de kennis en ervaring in huis om jou te helpen.

Referenties

logo-bam
Provincie Overijssel
logo-gate-terminal
damen_logo
nxp