Hoe gaat de industrie pragmatisch gebruik maken van nieuwe assetmanagement technieken?

Assetmanagement is van groot belang in de industrie. Het maximaliseren van uptime tegen een optimale prijs-prestatie verhouding staat centraal. Best een uitdaging, omdat de gemiddelde leeftijd van de assets en medewerkers steeds hoger komt te liggen. Dat noemen we ook wel de ‘aging workforce’ en ‘aging assets’. Kennis over assets zit vooral in de hoofden van ervaren medewerkers. Wat gebeurt er als zij het bedrijf verlaten? En hoe ga je om met ouder wordende machines? Hoe beheers je oude en nieuwe machines optimaal?

Met het onderhoudsmanagementsysteem (CMMS) IBM Maximo Asset Management beheer je de hele levenscyclus van jouw assets en werkprocessen. Hiermee realiseer je lagere onderhoudskosten, meer grip op je beheerprocessen, een lagere downtime, een betere performance en een langere levensduur van al jouw bedrijfsmiddelen.

Een goed assetmanagementsysteem maakt je onderhoud inzichtelijk en overzichtelijk. Zo kun je veilig, efficiënt en consistent werken. Je krijgt een optimale productiviteit doordat je ongepland onderhoud en uitval kunnen voorkomen. Vereist onderhoud kun je efficiënt inplannen zodat de downtime minimaal is.

Waarom kiezen voor de innovatieve oplossingen van LAMA empowerz?

N

We kennen jouw business

Wij kennen jouw markt, jouw branche en jouw specifieke uitdagingen. Wij spreken jouw taal.

N

Veel kennis en ervaring

We hebben veel kennis en ervaring met tal van klanten in deze branche.

N

Complete en innovatieve oplossingen

Wij bieden jouw de complete oplossing.

We kennen jouw business en hebben uitgebreide domeinkennis door onze jarenlange ervaring binnen industriële organisaties. Gebaseerd op het LAMA Asset Management model helpen we ook jouw organisatie om Asset Management te implementeren en verbeteren. IBM Maximo biedt hierbij de pramatische en innovatieve oplossing voor alle Asset Management processen.

Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Neem contact op met LAMA empowerz en we kijken samen hoe we dit gaan doen.
Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op:

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Digitalisering

Digitalisering heeft een steeds grotere impact op de industrie. Door nieuwe toepassingen als IoT (Internet of Things) en AI (Artificial Intelligence / Kunstmatige Intelligentie) ontstaan geheel nieuwe processen. Mooie ontwikkelingen, waarbij het zaak is dat oude en nieuwe assets goed met elkaar samenwerken en gemanaged worden. Het behoud van voorsprong  is mogelijk door tijdig te anticiperen op ontwikkelingen. LAMA empowerz biedt industriële domeinkennis en de beste software-suite om bedrijven te ondersteunen in digitalisering.

industrie_300x300_lama

Visie van LAMA empowerz op de industrie

In de markt liggen verschillende uitdagingen voor de industrie. Benieuwd hoe we dit aanpakken? 

Bekijk dan onze video

 

LAMA empowerz en de industrie

Wij geven de industrie inzicht in en overzicht van hun assets en helpen om de prestaties op het gebied van compliancy, beschikbaarheid, betrouwbaarheid, risico’s en kosten te verbeteren. Wij  bieden hiervoor de beste mensen, kennis en tooling. Of het nu gaat om de inrichting van een Asset Management oplossing, het implementeren van een onderhoudsconcept of  het meedenken in strategische afwegingen in het gebruik van sensoren of kunstmatige intelligentie.

Enkele voorbeelden van assetmanagement vraagstukken in de industrie:

  • In hoeverre zijn we compliant met alle wettelijke verplichtingen?

  • Hoe houd ik volledige controle over al mijn assets?

  • Hoe maak een een jaarplanning voor al mijn onderhoudsactiviteiten?

  • Welke assets hebben het hoogste risicoprofiel?
  • Hoe zorg ik er voor dat we voorsprong houden op de concurrentie?

“Hoe wij omgaan met assetmanagement in de industrie? Door onze realistische benadering groei je in eigen tempo naar industrie 4.0.”

laurens_molenkamp

Marko Hardeman

Managing Partner

IBM Maximo voor de industrie

Als businesspartner van IBM beschikken wij met Maximo over een volledige suite die de industrie in staat stelt complex beheer praktisch op te lossen. Maximo koppelt daarbij eenvoudig met derde componenten uit industriële automatisering (SCADA, PLC Next). De Maximo suite biedt professionele Industry 4.0 componenten die je in staat stellen om voorsprong te behouden of te creëren.

LAMA empowerz biedt inzicht en processturing en vereenvoudigt assetmanagement voor opdrachtgevers. Dat zorgt voor tijd- en kostenbesparing Met onze kennis adviseren wij de industrie over toekomstige oplossingen, waarbij we een scherp oog hebben voor het actuele vertrekpunt. Vanuit daar ontwikkelen we in samenwerking met opdrachtgevers de juiste route. Gedegen, maar snel waar het kan.

Trends in industriële assetmanagement

Wist je dat we engineers kunnen ondersteunen met visuele inspecties met behulp van geautomatiseerde kennis? Stel je eens voor, 24/7 tijdige detectie en correctie van fouten. Lees er meer over in onze whitepaper IBM Maximo Visual Inspection.

Daarom. LAMA empowerz voor de industrie.

waarom_lama_beheer_openbare_ruimte

Extra informatie

Lama empowerz weet hoe cruciaal goed asset management is bij grote industrie projecten. Wil jij een goede inschrijving doen, verzeker je dan van een goede partner op het gebied van asset management software.

Ben jij op zoek naar de beste partner op het gebied van asset management software?

Wij staan altijd klaar en hebben de kennis en ervaring in huis om jou te helpen.

Referenties

logo-bam
Provincie Overijssel
logo-gate-terminal
damen_logo
nxp