Schermafbeelding 2022-09-22 om 12.03.10

Nieuw Beheer Management Systeem voor Provincie Overijssel

Reizen in Overijssel kan op veel manieren. Het liefst zo gemakkelijk en duurzaam mogelijk. Daarom werkt Provincie Overijssel aan een goede bereikbaarheid, veilige wegen en fietspaden, vlotte doorstroming, duurzaam Openbaar Vervoer en een betere aansluiting tussen de verschillende vervoersopties. Dat scheelt files, brandstof en uitlaatgassen. Daarnaast stimuleert Provincie Overijssel veilig gedrag van weggebruikers. Om dit alles optimaal te kunnen faciliteren, schakelde Provincie Overijssel LAMA in.

De uitdaging

Provincie Overijssel beheert maar liefst 645 kilometer hoofdrijbaan, 173 kilometer parallelwegen, 518 kilometer fietspaden, 89 rotondes, 50 verkeersregelinstallaties, 469 kunstwerken (117 vaste bruggen, 32 beweegbare bruggen, 35 viaducten, 2 ecoducten, 40 tunnels, 5 faunatunnels, 12 schutsluizen, 196 duikers, 32 overige kunstwerken) en 161 kilometer waterwegen (waarvan 137 kilometer vaarweg). Dat vraagt om professioneel assetmanagement! 

 

De oplossing

Om de mobiliteit voor burgers te faciliteren, heeft de provincie Overijssel verschillende assets. Die assets moeten allemaal veilig zijn, maar het onderhoud moet ook kosteneffectief plaatsvinden. Als IBM Gold Partner heeft LAMA het IBM Maximo systeem geïmplementeerd als onderdeel van het Beheer Management Systeem van de provincie.

Het nieuwe Beheer Management System, op basis van IBM Maximo, heeft grote voordelen. Een belangrijk aspect is bijvoorbeeld het automatisch kunnen doorzetten van waarnemingen in de digitale schouwapp. Een waarneming via Maximo genereert een automatische actie die via het hoofdkantoor een opdracht naar een aannemer uitzet, zodat deze het werk kan uitvoeren vanuit het dagelijks onderhoudscontract.

 

Het resultaat

LAMA heeft Provincie Overijssel geholpen met de implementatie en configuratie van het systeem, maar ook met de integraties met andere systemen, waaronder de schouwapplicatie. Door de samenwerking met LAMA heeft de Provincie Overijssel haar werkprocessen goed ingericht en de informatie en data goed op orde gekregen.

Benieuwd wat LAMA voor jouw processen of organisatie kan betekenen?  Neem even contact met ons op, we laten het je graag zien!