Roge_ Peeters

Verhalen van onze medewerkers: Maurits Brummelman

Maurits Brummelman is Data Consultant bij LAMA, maar volgt ook nog een masteropleiding in de richting biotechnologie. Dat is druk, maar dankzij de vrijheid en ruimte die hij bij LAMA krijgt, is het wel te combineren. Op zijn werk vindt Maurits het werken in teams en het sparren over uitdagingen het leukst.

Via een recruiter kwam Maurits bijna anderhalf jaar geleden bij LAMA terecht. “Ik had een andere baan waar ik een beetje uitgegroeid was. Ik had niet zo veel uitdaging meer en was op zoek naar wat anders. De recruiter wees mij op LAMA. Ik ben op gesprek geweest en toen was het snel rond. Het werken hier sprak me erg aan, want het was voor mij een nieuwe wereld. LAMA heeft klanten in heel interessante sectoren, zoals olie en gas en een waterbedrijf. Je werkt steeds in een andere context en wordt steeds op een andere manier geprikkeld, dat is heel erg leuk.”

 

Voltijd studie ernaast

Maurits heeft het erg naar zijn zin, ook omdat hij bij LAMA kan werken aan zijn eigen ambitie. “LAMA is een groeiend bedrijf met ambitie en daardoor kan ik ook mijn eigen ambitie nastreven. Ik doe een masteropleiding in de richting biotechnologisch en heel veel van wat ik daar leer komt ook terug in mijn werk. Voor het waterbedrijf bijvoorbeeld verzamel ik data rondom de processen om het water geschikt te maken als drinkwater. Over die processen zelf leer ik in mijn studie. Het is heel leuk dat dat samen komt. De master duurt twee jaar en is officieel een voltijd studie. Maar ik volg losse vakken, waardoor het wel te combineren is met mijn werk. Af en toe neem ik een middag vrij om naar de universiteit te gaan om een practicum te volgen. Het is altijd even plannen, maar in overleg is er heel veel mogelijk hier. Het is fijn dat ze de meerwaarde hier van inzien.”

“Je krijgt heel erg de ruimte om je eigen werk in te richten.”

Sparren met collega’s

Gemiddeld is Maurits twee dagen per week bij klanten op locatie. “Aan het begin van de werkdag bespreken we wat we gaan doen en daarna ga ik aan de slag. Ik schakel veel met collega’s om data te verzamelen en te valideren en de aanpak te bespreken. Het teamwerk is echt heel leuk. Als het proces niet helemaal volgens het boekje loopt, is het leuk om te gaan puzzelen om een oplossing te vinden. Ik vind het ook leuk om naar kleine mijlpaaltjes toe te werken. Je krijgt binnen LAMA alle ruimte om zelf je uitdagingen op te zoeken en je eigen werk in te vullen. Als je ondernemend bent, kun je je eigen werk voor een heel eind zelf inrichten, dat vind ik fijn.”

Benieuwd naar de verhalen van andere collega’s?

marko_hardeman

Roger Peeters

marko_hardeman

Robert Timmer