Roge_ Peeters

Verhalen van onze medewerkers: Roger Peeters

Roger Peeters is sinds twee jaar Application Consultant bij LAMA. En dat bevalt hem meer dan goed. “LAMA is een relatief kleine organisatie en dat geeft een leuke sfeer. We zetten er met zijn allen onze schouders onder en doen leuke dingen samen.”

Roger werkt zowel bij klanten op locatie als vanuit huis. Voor zijn klanten rijdt hij het hele land door, van Midden-Limburg naar -op dit moment- klanten in Rijswijk en Zwolle. “Bij de ene klant luister ik vooral naar vragen die er op dit moment leven en zoek ik technische oplossingen voor de uitdagingen die er zijn. Bij de andere klant ben ik vooral technisch op de achtergrond bezig om software aan te passen en vragen die ze hebben op te lossen. Ik vind het ook leuk om mensen, jongere of nieuwe collega’s, te begeleiden en te zorgen dat zij vooruit kunnen.”

 

Met een helikopter op klantbezoek

Het leukste aan zijn werk vindt Roger het klantcontact. “Naast het technische deel, ga ik steeds meer met mensen om. Ik mensen probeer te helpen in het proces waar ze mee bezig zijn, dat is leuk. Het is ook leuk dat je steeds op andere plekken en bij andere organisaties komt. Zo mocht ik voor een project twee keer naar een gasplatform op de Noordzee, dat is bijzonder om mee te maken. Ze hadden daar nieuwe software geïmplementeerd en ik mocht de mensen aan boord instructie geven. Daarbij hoort ook dat je eerst een veiligheidscursus en een helikoptertraining moet doen om er te komen, dus die heb ik mooi mee kunnen pikken.”

“Ons team levert diensten en oplossingen aan een verscheidenheid aan toonaangevende organisaties.”

Samen stoofvlees eten op kantoor

Roger zou het andere IT-talenten zeker aanraden om ook bij LAMA te komen werken. “Het is een klein bedrijf, we kennen elkaar, er is geen strakke organisatie en je krijgt veel vrijheid om je eigen ding te doen. Op mijn verjaardag bijvoorbeeld heb ik op kantoor uitgebreid stoofvlees gemaakt die we met de lunch samen, met friet erbij, lekker hebben opgegeten. Acht uur per dag declarabel zijn, is hier niet de grootste prioriteit. Dat is misschien bedrijfsmatig niet het beste, maar voor de mens is het beter. De onderlinge verhoudingen binnen het bedrijf zijn heel goed. Je kunt alles tegen elkaar zeggen en nieuwe collega’s worden echt goed geholpen door de mensen die al aan boord zijn.”

Benieuwd naar de verhalen van andere collega’s?

marko_hardeman

Maurits Brummelman

Data & business consultant

marko_hardeman

Robert Timmer

Application Consultant