Roge_ Peeters

Verhalen van onze medewerkers: Robert Timmer

Robert Timmer is sinds 2019 Applicatie consultant bij LAMA. LAMA leek hem een leuke, relatief kleine en informele organisatie. Dat bleek te kloppen. “Ik vind het leuk dat ik over toepassingen praat, maar ze ook mag maken. Ik doe veel verschillende dingen, een gemiddelde werkdag bestaat niet.”

“LAMA sprak me aan omdat het een kleiner bedrijf is waarin je jezelf echt kunt ontwikkelen.  Je kunt meer dingen doen, er is een minder strikte functiescheiding. Door de dag heen doe ik verschillende werkzaamheden. Soms ben ik mensen uitleg aan het geven, dan ben ik een oplossing aan het bedenken. Het no-nonsense karakter sprak me ook aan. Geen moeilijke woorden gebruiken als het niet nodig is. LAMA voelt als een familiebedrijf, er is geen hiërarchie. De deuren zijn altijd open, als je goede ideeën hebt, dan worden die ook opgepakt.”

 

Het onmogelijke mogelijk maken

Robert werkt het liefst zoveel mogelijk bij de klant op locatie. “Bij de klant waar ik nu zit, doen wij het functioneel en technisch beheer van IBM Maximo. We regelen dat het pakket het doet, maar we passen het ook aan als er wat moet veranderen. We gaan in gesprek over wat goed loopt, wat minder goed loopt en hoe we dat kunnen verbeteren. Dat gaat van het herstellen van een typefout tot een compleet nieuwe functionaliteit. In Maximo zelf en in de integratie met andere pakketten. Tot waar mijn kennis reikt, doe ik deze dingen zelf en anders haal ik er een specialist bij. Als een klant met een vraag komt waarvan hij denkt dat het niet kan, word ik uitgedaagd. Om zoiets op te lossen, dat zijn de leukste dingen.”

“De leukste vragen zijn die waarvan iemand denkt dat het niet kan.”

Processen vereenvoudigen

Robert vindt het leuk om zaken simpeler te maken. “Laatst hebben we een grote verbetering doorgevoerd in een proces van een klant. Management of change is vaak een papieren plan met veel fysieke stappen, dat proces hebben we omgezet en van nul tot resultaat helemaal geautomatiseerd in Maximo. Dat werkt nu allemaal, dat is mooi, en binnenkort gaan we met de tweede fase aan de slag. Voor een andere organisatie gaan we nu het complete key management doen. Zij hebben allerlei sleutels die worden uitgedeeld aan verschillende mensen. Dan moet je goed bewaken welke sleutel op welke deur past en wie die beheert. Dat project gaan we ook weer op een nieuwe manier uitvoeren, waarbij ik wat meer controlerende taken toebedeeld krijg, daar heb ik veel zin in.”

Benieuwd naar de verhalen van andere collega’s?

marko_hardeman

Roger Peeters

marko_hardeman

Maurits Brummelman